Zwangerschap en geboorte

Zwanger zijn is bijzonder. Een uniek nieuw leven groeit in jouw buik. Je wilt van deze  bijzondere tijd zoveel mogelijk genieten. Reflexologie helpt je daarbij. Deze behandelmethode geeft jou en je ongeboren baby momenten van rust en ontspanning.
Samen genieten van negen mooie maanden.

Waarom voetreflexologie juist tijdens of na de zwangerschap?  Tijdens je zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er vele veranderingen plaats. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren. Lichamelijk en geestelijk. Het is een goede voorbereiding op de bevalling. Ook maak je tijdens de behandelingen
intensief contact met je ongeboren baby. En na de bevalling helpt een behandeling je om weer op krachten te komen en sneller de balans terug te vinden.
Verlichting van zwangerschapsklachten_MG_5675
De reflexologie geeft verlichting bij klachten en problemen tijdens de zwangerschap. Je moet daarbij bijvoorbeeld denken aan misselijkheid, maagzuur, rugpijn, pijn in het bekken, stemmingswisselingen, blaasontsteking, obstipatie, slapeloosheid, oedeem, milde hoge bloeddruk en beginnende zwangerschapsdiabetes. Reflexologie kan eveneens worden ingezet bij het draaien van een stuit- of dwarsligging en om de bevalling op te wekken wanneer je bent uitgerekend. Behandeling door een reflexzonetherapeut is een goede aanvulling, maar vervangt nooit  de verloskundige of gynaecoloog! Ik ben hierin gespecialiseerd door een opleiding te volgen bij Carla Huis in ‘t Veld (www. zwangerschapsreflexologie.nl) Dank zij deze specialisatie wil ik een bijdrage leveren aan het zo positief mogelijk laten verlopen van een zwangerschap.

EPSON MFP image