Ontgiften na ziekte

Ontgiften na ziekte:

Het ontgiften (ook wel detox genoemd) van uw lichaam wordt steeds belangrijker als u graag fit en gezond wilt zijn. Vooral bij het herstel na een ziekte wordt  ontgiften  geadviseerd om het genezingsproces te stimuleren. Na een ernstige ziekte zoals  bv. kanker of een operatie kan voetreflex het lichaam goed ondersteunen in het ontgiften en zoveel mogelijk ontdoen van schadelijke stoffen . ( denk aan chemo, medicatie en narcose ).

Maar ook als je je niet goed voelt zonder duidelijk aanwijsbare reden, vaak moe bent,huidproblemen hebt of een slechte spijsvertering, hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid, huiduitslag en onverklaarbare pijntje dan is het misschien tijd om eens te ontgiften . Andere symptomen bij teveel afvalstoffen in je lichaam kunnen zijn: constipatie, maagzuur, winderigheid, gewichtstoename, overmatige slijmproductie, slechte concentratie, minder goed geheugen, depressie, sterke lichaamsgeur en slechte adem. Mensen met een slecht functionerende lever liggen meestal wakker tussen 1 uur en 3 uur. .

Hoe kunnen we ons lichaam ontgiften?

Ons lichaam bezit natuurlijke eigenschappen om gifstoffen uit ons systeem te verwijderen. De lever filtert afvalstoffen uit het bloed. Een gezonde lever betekent een gezond lichaam, een betere slaapkwaliteit en meer energie. Wanneer de lever niet goed functioneert, wordt ons bloed niet ontgift. De darmen helpen mee om ongewenste stoffen uit het lichaam te verwijderen. Naast de lever fungeren ook de nieren als een filtersysteem om gifstoffen af te voeren.

Bij mensen die chemo hebben moeten ondergaan en klaar zijn met de behandeling zal detox ervoor zorgen dat de chemomedicatie  sneller uit uw lichaam is. Hierdoor kan men meer energie stoppen in het herstel van het lichaam.

Voetreflex stimuleert het lichaam om sneller en beter de afvalstoffen af te voeren waardoor u zich beter en energieker zult gaan voelen.