Referenties

Aan cliënten vroeg ik of zij eventueel hun ervaring wilden delen via mijn website. Deze kunt u op deze pagina lezen. Omwille van de privacy zijn de meeste namen gefingeerd.

Toen ik 24 weken zwanger was ben ik door mijn verloskundige naar Karin doorgestuurd.

Mijn hormoonhuishouding was behoorlijk in de war doordat ik even wat minder goed in mijn vel zat.

Ik had nog niet eerder gehoord van voetreflex, maar al na 1 behandeling was ik om. Er was direct veel meer rust, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik ben vanaf toen bijna wekelijks bij Karin geweest t/m week 39 van mijn zwangerschap. Zeker in het begin waren de behandelingen vooral gericht op de hormonen, om die in balans te krijgen en houden. Ze kon me ook erg goed helpen met de lichamelijke kwaaltjes die ik had, last van bekken, symfyse en het vasthouden van vocht.

Bijna altijd had ik direct profijt van de behandelingen, ik was dan weer een paar dagen zo goed als pijnvrij, heerlijk! Zo blijkt dat je als zwangere zeker niet met dit soort klachten hoeft rond te lopen en kan dit dan ook echt aanraden.

Naast de prettige behandeling aan mijn voeten, is Karin voor mij in korte tijd heel vertrouwd geworden. Ze heeft altijd een luisterend oor, is professioneel en erg begaan, kortom heel erg fijn om naar haar toe te gaan!

groetjes, Geertje

Nadat ons eerste kind geboren werd uit een spontane zwangerschap, hoopten wij nog een kindje te kunnen krijgen. Moeder natuur liet het alleen afweten; geen eisprong. Het gevolg was een aantal jaar de een na de andere hormoonbehandeling, tot het punt dat we er helemaal genoeg van hadden, omdat Femke zich niet meer zichzelf voelde.

Karin kenden we al en na een gesprek met haar bij onze buren, zijn we bij haar in de praktijk terecht gekomen. Het doel was het normaliseren van de hormoonhuishouding. Huub werd ook behandeld om ervoor te zorgen dat we qua hormonen weer zo goed mogelijk ‘compatible’ zouden worden. In deze behandelingen kwamen ook metamorfosebehandelingen voor. Op een gegeven moment voelden we ons weer onszelf en besloten toch nog voor ivf te gaan.  Met succes, want na een aantal terugplaatsingen werd Femke zwanger. De zwangerschap verliep op zich goed. Wel had Femke last van bekkeninstabiliteit. Hierbij kon Karin gelukkig voor verlichting zorgen.

karinfemke

‘Ja, ik voel het stromen!’, fluisterde Karin en onze baby begon te slikken.

Een goeie week voor de uitgerekende datum braken de vliezen. De bevalling kwam alleen niet op gang. Balen! Dit zou inleiden betekenen, dus weer een stoot onnatuurlijke hormonen. Karin kwam toen ’s avonds
bij ons om de bevalling op weg te helpen. Nog die nacht werd ons dochtertje thuis geboren. Vanwege een infectie moesten moeder en kind wel naar het ziekenhuis, maar de prognose was erg goed. Ook daar heeft Karin ons nog een dienst bewezen. De borstvoeding wilde niet goed op gang komen. Op een gegeven moment lag ons dochtertje bij Femke aan de borst. Huub hoorde Karin fluisteren: “Ja, nu voel ik het stromen!” Meteen daarna hoorden we alle drie de baby slikken, geweldig!

Wij hebben alle behandelingen bij Karin als bijzonder prettig ervaren. Het is niet alleen de behandeling aan de voeten, maar ook de uitleg die ze geeft, de gesprekken die ze ondertussen met je heeft enzovoorts.

groetjes, Femke en Huub

Via een folder bij de verloskundige ben ik bij de praktijk van Karin terecht gekomen. Door mijn zwangerschap kreeg ik last van pijnlijke en rusteloze benen. Ook kreeg ik last van mijn rug. Al na de eerste behandeling merkte ik verschil. Rugklachten heb ik sindsdien helemaal niet meer gehad en de rusteloze benen zijn een heel stuk minder geworden. Het is fijn om ergens heen te kunnen gaan voor een prettige behandeling. Zo blijkt voor mij dat zeker in een zwangerschap het niet zo is dat je alle kwaaltjes altijd maar moet ” doorstaan ” maar voetreflex zeker verlichting kan bieden.  Daarbij zijn de behandelingen zelf ook zeer prettig. Ik kan en zal het iedereen aanraden.

Groetjes ………Ellen

Door allerlei omstandigheden zat ik wat minder goed in mijn vel. Iemand wees mij op  de mogelijkheden met voetreflextherapie. Zonder al te grote verwachtingen ben ik er in gestapt en kwam ik terecht bij Karin.
Vanaf het eerste moment merkte  ik dat ik er baat bij had. De behandelingen waren direct rustgevend en het gaven mij een ontspannen gevoel. Als ik na de behandeling naar huis terug reed voelde ik dat ik meer positieve energie had en kon ik de wereld met meer rust tegemoet kon treden.
Ik beschouwde de behandelingen dan ook als een cadeautje voor mezelf.
Tijdens de behandelingen had ik soms gesprekken met Karin over wat me bezig hield in de situatie waarin ik me bevond. Karin ging hier altijd discreet en zorgvuldig mee om. Anderen keren viel ik in slaap tijdens de behandeling.
Voor mij was het ook belangrijk om geen eindeloze reeks behandelingen te blijven volgen. Na ca 5 behandelingen was mijn doel grotendeels bereikt en hebben we ook afgesproken om te stoppen. Als het nodig is zal ik echter ook niet schromen om weer contact op te nemen en mezelf opnieuw een cadeautje te geven.

Gr. Henk

Ik ging naar de praktijk  toe omdat ik na een operatie vanwege een longkanker mijn conditie maar niet terug kreeg.  Op de fiets was ik na 5 minuten al helemaal buiten adem.  Eerlijk gezegd stond ik er nogal sceptisch tegenover,maar na een paar behandelingen kon ik echt al merken dat het snel beter ging.  Ik ga nu naar de sportschool waar ik mijn programma helemaal zonder tussentijds te stoppen kan afwerken.

MVG   Petra

Tijdens de opleiding van Karin, was ik regelmatig haar proefpersoon. Hierdoor heb ik  kunnen ervaren wat Voetreflextherapie bij mij kan doen.

Dus toen ik echt klachten kreeg wilde ik graag dat Karin mij ging behandelen.  Ze heeft me behandeld toen ik erge maagpijn had en heeft ook enkele keren mijn hormoonhuishouding in balans gebracht.  Soms ging ik alleen voor de ontspanningsmassage: Heerlijk!

De behandelingen voelen prettig aan, soms val ik bijna in slaap. Er zijn wel plekken die pijn doen, maar dat is gelukkig van korte duur.  Het is fijn dat de behandelingen voor een groot deel vergoed worden door mijn ziektekostenverzekering.

Gr. mieke

De eerste keer bij Karin heb ik me verbaasd. Ik ging uit van een voetmassage maar het was heel anders dan ik had verwacht. Er zijn momenten geweest dat het minder prettig was ivm gevoelige plekjes op de voet maar over het algemeen heb ik genoten van mijn behandelingen bij Karin.

Ik ben behandeld voor stress en voor mijn hormonen. Beide behandelingen hebben geholpen. Mijn menstruatie is weer op gang gekomen en is daarnaast ook nog eens regelmatig geworden. Dat was iets wat ik lang niet had durven hopen. Maar dankzij Karin is dat wel gelukt. Geen doctoren maar gewoon voetreflex.

Ook kan ik beter omgaan met stress. In mijn hoofd is het rustiger geworden en ik heb geleerd hoe ik moet ‘aarden’. Dit helpt mij voordat ik moet beginnen aan iets nieuws of wanneer ik even tot mijzelf moet komen.

Ik kan vol enthousiasme spreken over de behandelingen bij Karin en kan het iedereen, vooral die wie niet zoveel houden van ziekenhuizen of dit als een alternatief zien, zeker aanraden.

 

GROETEN SUUS